Biografia & yhteystiedot

(+358)308-9177

mikko.siirola@gmail.com

Facebook

https://m.youtube.com/channel/UCqkwk-WEOwICaQnlR49x_zg/videos

https://www.instagram.com/mikkosiirola/

 

                                                          Työkokemus & opinnot

Mikko Siirola on soittanut lukuisia soolo- ja kamarimusiikkikonsertteja eri puolilla Suomea, mm. Arkipelag- ja Aboa Nova-konserttisarjoissa Varsinais-Suomessa, Kantakaupungin kitarakonsertit ja Sibafest Helsingissä, Torstaiklassiset-konserttisarja Iisalmessa, Kuopion kamarimusiikkiseuran konserttisarja, Kouta-salin konserttisarja Kajaanissa, BarokkiKuopio-festivaali, Kuopion SoiJaTanssit-festivaali. Esiintynyt Turun kaupunginorkesterin solistina nuorten solistien konsertissa v. 2006. Toiminut vuonna 2006 järjestetyn Kisko Classic-festivaalin taiteellisena johtajana. Viime vuosina esiintynyt aktiivisesti Pohjois-Savon alueella, ja tehnyt yhteistyötä Kuopion eri kulttuurialan toimijoiden kanssa: mm Galleria Ars Libera, Kuopion taidemuseo, Minna Canthin talo, VB-valokuvakeskus ja poikkitaiteellinen Ompeluseurat-työryhmä.
Klassisen musiikin lisäksi Siirola on työskennellyt improvisatorisen/kokeellisen/sähköisen musiikin kentällä Kyklosis-triossa, Hallintohimmeli-duossa, produktioissa tanssitaiteen ja kuvataiteen kanssa sekä sooloesityksin.
Opettanut kitaransoittoa mm. Kuopion konservatoriossa, Kaskikuusen kansalaisopistossa, Kainuun musiikkiopistossa, Taidelukio Lumitissa ja kesäisin Sonkajärvi Soi-musiikkileireillä. Yksityisopetuksen puolella erityisen mieleinen painopistealue on aikuisten (niin aikuisena soiton aloittavien kuin myös vaikka vuosikymmeniä soitosta taukoa pitäneiden) opettaminen.

                                    

Mikko Siirola on opiskellut Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa esittävän säveltaiteen koulutusohjelmassa sekä Turun ammattikorkeakoulussa, jossa suorittanut musiikkipedagogi (AMK)-tutkinnon.