Pianonviritykset: tietoa ja hinnasto

Tavanomaisessa kotikäytössä oleva piano on suositeltavaa virityttää vähintään kerran vuodessa, vaativassa käytössä useamminkin. Esimerkiksi konserttisoittimet viritetään joka esitykseen, usein myös harjoituksiin. Merkittävin pianon vireen vaihteluun vaikuttava tekijä on ilman suhteellisen kosteuden muutokset, eli soittamisen määrä ei niinkään vaikuta vireeseen. Toisaalta konserttipianisti voi yhdellä lyönnillä saada äänen pois vireestä – siksi virityksen tarkistaminen pianokonserttien väliajalla on yleinen käytäntö. Mitä tasaisemmat olosuhteet pianolle pystyy tarjoamaan, sitä parempi. Piano on hyvä sijoittaa mahdollisimman kauaksi vedolle alttiista paikoista kuten ikkunoiden läheisyydestä, ja toisaalta kauaksi lämmönlähteistä kuten tulisijat, patterit, ilmalämpöpumput tms. Suomen oloissa sangen tyypillinen äärimmäinen kuivuus on soittimille erityisen vahingollista, aiheuttaen pahimmillaan esimerkiksi halkeamia. Ihanteellisin olosuhde pianolle on noin 40-50% ilman suhteellinen kosteus.

Pitkään virittämättä ollut piano vaatii yleensä vähintään yhden (joskus useamman) nk. viritystason korjauksen (nopeampi ja suurpiirteisempi viritys jossa kielten jännitteet sopeutetaan tasoon, jolle varsinainen viritys suoritetaan). Ilman tällaista “esiviritystä” varsinaisen virityksen pitävyys olisi kehno.

Ajan mittaan ja ilmankosteuden muutosten myötä myös koneistoruuvit saattavat löystyä ja koneiston säädöt muuttua. Soittamisen myötä koneiston lukuisissa huopa-, verka-, nahka-, ja pahviosissa tapahtuu vähitellen muutoksia. Näistä syistä johtuen pianon säännöllinen viritys ja huolto on tärkeää.

 

– Pianonvirityskäynti 130€ sisältää koneistoruuvien kiristyksen, koneiston keskeisten säätöjen tarkistuksen, yhden viritystason korjauksen ja virityksen.

(Ylimääräinen viritystason korjaus: 20€/kpl)

 

– Mikäli edellisestä virityksestä jonka olen itse tehnyt on enintään vuosi, virityksen hinta on 110€. Edellyttäen että soitinta on säilytetty asianmukaisesti.

 

– Huolto- ja säätötyöt 25€/30 min. Suuremmissa töissä sopimuksen mukaan.

 

– Pianon kuntoarvio 40€ + mahdolliset matkakulut.

 

– Matkakulut 0,50€/km. Peritään, jos matkan yhdensuuntainen pituus on yli 5 km (lähtöpaikka Satamakatu 3 Kuopio). Jos matkan yhdensuuntainen pituus on yli 50 km, matkakulut sopimuksen mukaan.

 

– Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%.

 

          Maksutavat:

– PDF-lasku sähköpostitse

– Verkkolasku

– Paperilasku postitse, postituskulut 5 €

– Käteinen

 

1431440774692